Knip & Eet – Radijskers
Daikon betekent radijs of radijsachtige en wordt speciaal gekweekt voor de productie van groentekiemen. De jonge spruiten zitten boordevol vitamines A, B1, B2 en C alsmede mineralen, waaronder kalk. De jonge scheuten hebben een hele frisse, enigszins pikante smaak. Ideaal bij kaasgerechten, salades, omeletten, sushi en gazpacho. Probeer ze ook eens bij verse geitenkaas.
Strooi het zaad in een dun laagje op een zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul een glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in een donkere ruimte met een normale kamertemperatuur (20-22 graden). Ververs iedere dag het water. Je kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en je kunt genieten van je eigen gekweekte kiemgroenten.
Na 5 dagen kan je de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten. De kiemspruiten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.
Productkenmerken
Zaadkenmerken | |
Zaden per gram | 75 |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.