Knip & Eet – Biologische Basilicumkers zaden.
Iedereen kent wel de smaak van Basilicum, vooral bekend van de Mediterrane gerechten maar ook veel toegepast in de Thaise en Indonesische keuken. De jonge Basilicum plantjes smaken uitstekend als laatste toevoeging bij verse pasta of noedels en zijn zeer geschikt voor het maken van Pesto.
Vul een leeg boterbakje met natte watten en strooi hier de zaden op. De watten goed vochtig houden en u kunt genieten van uw eigen gekweekte kiemgroenten. Na 5 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.
De Basilicumkers kan bij ca. 15 – 18 graden, nog 1 à 2 weken in de kweekset blijven staan voor iets meer bladontwikkeling. De kiemgroenten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.
LET OP!
Basilicum, rucola en tuinkers maken een gel aan na aanraking met water. Wij adviseren deze soorten te sprouten d.m.v. het mengen met alfalfa en of radijskers en/of broccolikers.
Productkenmerken
Zaadkenmerken | |
Zaden per gram | 600 |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.