Alfalfa bevat, naast een hoog gehalte aan proteïne en caraotine, de vitamines C,D,K,E en B12. De spruiten zijn heerlijk fris van smaak en worden vaak gebruikt als garnering bij vlees of vis en als toevoeging bij salades. Alfalfa is ook heerlijk bij een sandwich kaas of ei met tomaat.
Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in een donkere ruimte met een normale kamertemperatuur ( 20-22C ). Ververs iedere dag het water.
Je kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en je kunt genieten van je eigen gekweekte Kiemgroenten. Na 5 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.
Alfalfa moet voor het consumeren even worden verhit.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.