Vadouvan is een super veelzijdig mengsel met o.a. ui, knoflook, kerrie enβ¦.. kokos! Vadouvan klinkt veel ingewikkelder dan nodig is: gebruik het gewoon in plaats van kerriepoeder en je wilt nooit meer iets anders. Je gebruikt het kruidenmengsel op bijvoorbeeld kip met Vadouvan, voor een vismarinade of voor een vadouvan curry. Zeker in combinatie met vis of ei is Vadouvan een aanrader! Denk bijvoorbeeld aan een eiercurry of aan gambaβs gemarineerd in Vadouvan. Als je eenmaal met Vadouvan gekookt hebt, weet je: zo is het leven bedoeld.
Zoals al onze producten is ook Vadouvan een puur product, zonder toegevoegde geur- kleur- en smaakstoffen, omdat wij dat helemaal niet nodig vinden. Onze specerijen hebben helemaal geen poespas of MSG nodig, die zijn al lekker van zichzelf!
Lekker bij:
- In een hartige taart
- Bij groenten
- Over aardappels
- In een omelet of over een eitje
- Door stamppot
- Bij vis
- In een curry
- Bij peulruchten
Wat is Vadouvan?
Vadouvan is een kruidenmengsel dat door de Fransen uit India is meegenomen back in the days. Het is een kruidige, maar niet pittige blend die je heel goed als basis van veel gerechten kunt gebruiken. De hoofdbestanddelen van deze blend zijn knoflook en ui, waardoor jij niet meer met die vieze stinkvingers blijft zitten en wordt aangevuld met onder anderen peper, kruidnagel en gember, die voor een kruidige toon zorgen, de nootmuskaat voegt warmte toe en de kokos en de kardemom zorgen voor een licht zoetje. Chili kopt βm in met een heel licht pitje op het einde, maar zeker niet teveel.
Bekijk hier een video over Vadouvan: https://youtu.be/dswqqIqx7Fo
Is Vadouvan gezond?
Het hoofdbestanddeel in onze Vadouvan is ui en knoflook, waar verschillende kruiden aan toegevoegd zijn zoals fenegriek, komijn, gember en peper.
In ui zitten enorm veel gezonde stofjes als ijzer, chroom, mangaan, kalium, tryptofaan, quercitine en alliitine. Deze stofjes worden gelinkt aan een bloeddrukverlagende werking, zijn goed voor hart en bloedvaten, werken tegen griep en verkoudheid, zorgen voor stevigheid in je gewrichten en ze vergroten ook nog eens je weerstand tegen schimmels en infecties. Zelfs tegen hooikoorts zou het helpen.
Mede door deze eigenschappen wordt ui niet voor niets een superfood genoemd; deze groente draagt bij aan je algehele gezondheid. Omdat ui en knoflook van dezelfde lookfamilie afkomstig zijn, gelden deze voordelen ook voor knoflook. Er is echter wel een verschil tussen de ui en de knoflook; het gehalte aan alliitine. Aliitine is verantwoordelijk voor die sterke knoflookgeur en is in feite een zwavelverbinding.
Deze verbinding is nou net het goede van dit bolletje. Als je de knoflook hebt gegeten, verspreidt de knoflook zich door jouw hele lichaam en doet hier zijn helende en heilzame werk (vandaar dus dat het dus zelfs uit je poriΓ«n kom).
Zorg er gewoon voor dat iedereen ze eet, dan ruik je elkaar niet meer.
Kijk hier voor recepten: https://www.greengypsyspices.com/recepten/
Green Gypsy Spices
Houd jij van lekker, gezond Γ©n makkelijk? Man, dan hebben we iets voor je! We snappen hoe het is om veel moeite te doen voor vers en lekker eten. We hebben onze speelse kruidenmixen zo ontwikkeld dat het extreem makkelijk is om ze aan je maaltijd of baksels toe te voegen, zodat jij in no time iets op tafel hebt staan. En ze zijn nog eens 100% puur ook, dus zonder e-stoffen. Wuif vette sausjes en kant-en-klare zooi voor altijd vaarwel.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.