Groene vingers gezocht!

Op dinsdag 20 juni organiseren Tri Groei in Groen, Nordwin College, Leerwerkloket Fryslân en Regionaal Werkbedrijf Fryslân Werkt! een banenmarkt om werkzoekenden én baanveranderaars  te interesseren voor de groensector. Locatie van deze banenmarkt: Donkergroen, Harste 5 in Sneek.

 

Hoveniers, groenvoorzieners, boomverzorgers en andere bedrijven in de groensector staan te springen om nieuw personeel. De reden hiervoor is de vergrijzing onder het huidige personeel, nieuwe ontwikkelingen en het besef dat welzijn en gezondheid niet zonder groen kunnen.

 

Banenmarkt: kijken, vragen & zelf doen

Tussen 15.00 en 20.00 uur  zijn er demonstraties, staan er machines en kun je zelf van alles proberen. Medewerkers van Donkergroen, Verhoeve Groen (Jirnsum), Hoveniersbedrijf Natuurvol Tuinen (Workum) en Tri Groei in Groen zijn volop aanwezig om alle vragen te beantwoorden en te vertellen over hun vak.

 

Daarnaast zijn het  Nordwin College, FIKS – Samen werken aan Infra en Groen,  en het Leerwerkloket Fryslân ook aanwezig. Zij geven informatie over opleidingen, werken en leren, subsidies, en gevolgen voor een eventuele uitkering.

 

Meteen doorpakken

Geïnteresseerden die voldoen aan het juiste profiel kunnen deze zomer meteen aan de slag bij één van de deelnemende bedrijven. Iedereen die daarna nog steeds in de groensector wil werken, krijgt een BBL-opleiding niveau 2 of 3 aangeboden bij het Nordwin College. Gedurende de opleiding zijn de deelnemers nagenoeg verzekerd van een baan en nadien alle kansen op een mooie functie in het groen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *